Wil je een SolarEdge omvormer gebruiken? Dit is handige informatie

4 min read

Heb je zonnepanelen laten plaatsen? Ben je dit van plan? Misschien ben je je al aan het inlezen. Want als je deze panelen laat plaatsen, dan komen daar verschillende onderdelen bij kijken. Zo is het de bedoeling, dat het zonlicht wordt omgetoverd tot stroom dat je kunt gebruiken voor je apparaten.

De welbekende omvormer is dus onmisbaar. Maar welke omvormer kies je? Dit artikel staat in het teken van de SolarEdge omvormer. Hierbij delen we informatieve informatie, maar ook de voordelen die daarbij komen kijken. Lees je mee?

Wat is een omvormer precies?

Wat een omvormer exact doet, dat hebben we in de introductie kort met je besproken. Maar wil je weten wat het precies is? Daar gaan we dit artikel mee beginnen. Een zonnepanelen omvormer heeft een belangrijke taak en is eigenlijk onmisbaar bij het proces van de panelen.

De omvormer is een apparaat, dat de spanning van de panelen omzet in bruikbare spanning. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is makkelijker dan het in eerste instantie lijkt. Want wanneer de zonnepanelen het zonlicht oppakken, is dit niet direct te gebruiken voor huishoudelijke apparatuur. Daar komt de omvormer bij kijken.

De omvormer vormt de opgepakte stroom naar bruikbare stroom, waardoor je het direct kunt gebruiken voor in huis. Bijvoorbeeld voor de wasmachine, televisie of voor iets anders. Een omvormer is dus alleen noodzakelijk als je gebruikmaakt van zonnepanelen. Als je deze niet bezit, is dit overbodig.

Wat is een SolarEdge omvormer?

Wanneer je op onderzoek uitgaat naar verschillende omvormers, dan kom je er al snel achter dat er verschillende soorten zijn. De SolarEdge omvormer is daar een van. Nu is het zo, dat SolarEdge een bekende fabrikant is als het gaat om zonnepanelen. Het bedrijf heeft ook al jaren aan ervaring in deze branche. Als je een SolarEdge omvormer wenst, dan zijn er meerdere types waar je uit kunt kiezen:

  • Centrale Omvormer: Dit is de omvormer die de opgewekte stroom van de panelen omzet tot bruikbare stroom, dat je in- en rondom huis kunt gebruiken voor apparaten
  • SolarEdge Optimizer: Deze omvormer is een upgrade voor je panelen, omdat dit kleine apparaatje zorgt voor de beste prestaties, ook bij nadelige factoren

Hoe weet ik wat de SolarEdge omvormer opbrengt?

Wie voor zonnepanelen kiest, doet dit op basis van eigen keuzes. De panelen dragen bij aan verduurzaming en kunnen besparend zijn. Het is echter wel handig om te weten, wat de panelen precies opleveren. Daarbij is het handig om te weten hoeveel stroom je exact verbruikt. Dit geeft meer inzicht.

Hoe zit dat bij een SolarEdge omvormer? Hoe weet je wat de opbrengsten zijn? Hiervoor is de SolarEdge-app een handig hulpmiddel. Deze app is van SolarEdge zelf en kan men downloaden op een apparaat naar wens. Vervolgens kun je precies zien hoe de SolarEdge omvormer presteert en waar verbetering nodig kan zijn.

Wat zijn de voordelen van een SolarEdge omvormer?

De voordelen van een SolarEdge omvormer zijn vaak gebaseerd op persoonlijke ervaringen en meningen. Maar als je benieuwd bent, vind je hier een aantal voorbeelden:

  • Via de SolarEdge kan men het verbruik en de opbrengsten exact monitoren. Dit is niet alleen handig, maar ook interessant
  • Men kan de omvormer optimaliseren naar betere prestaties
  • De SolarEdge omvormer heeft componenten die niet alleen op het dak geplaatst kunnen worden, maar ook aan de zijkant van de woning

Samengevat

Omvormers zijn handige apparaten, die het gebruik van zonnepanelen versterken. Dankzij deze omvormers, is het mogelijk om de opgewekte stroom te gebruiken in huis. De SolarEdge omvormer is een van de vele soorten en heeft verschillende voordelen.

In case you have found a mistake in the text, please send a message to the author by selecting the mistake and pressing Ctrl-Enter.
Comments (0)

    No comments yet

You must be logged in to comment.

Sign In / Sign Up