Wat is een Tado temperatuur sensor?

3 min read

Veiligheid is een belangrijk aspect in woningen. Hier worden bijvoorbeeld rookmelders gebruikt, om rookontwikkeling vroegtijdig te ontdekken. Maar naast veiligheid, heeft een woning meer nodig. Bijvoorbeeld voor het warmteklimaat. Een Tado temperatuur sensor kan je daarbij assisteren. Dankzij de componenten die in een temperatuur sensor verwerkt zitten, krijg je veel informatie. Daarover meer in dit korte artikel.

Wat is een temperatuur sensor?

Woningen worden steeds moderner gerealiseerd. Zo komen er verschillende componenten op de markt die informatie verschaffen en bijdragen aan de veiligheid. Over een rookmelder heb je misschien al wat gelezen. Maar ook een temperatuur sensor komt vaker terug. Wat houdt dit in?

Een temperatuur sensor meet de oppervlaktetemperatuur dankzij infrarode straling. Dit zorgt ervoor dat de sensor de temperatuur kan aanvoelen en vervolgens registreert. Op deze manier kun je de exacte kamertemperatuur aflezen en vervolgens aanpassen, mocht je dat nodig achten. Zodoende klinkt het ingewikkelder dan het daadwerkelijk is, nietwaar?

Wat zijn de voordelen van een Tado temperatuur sensor?

Tado is een van de aanbieders met temperatuur sensoren in het assortiment. Nu vraag je je misschien af, wat de voordelen zijn van een Tado temperatuur sensor. We zetten enkele punten op een rij:

  • Modern design: Veel temperatuur sensoren zijn groot van stuk en hebben ook niet de gewenste stijl. Met een Tado temperatuur sensor is dat een ander verhaal. De onderdelen zijn klein, compact en kunnen prima gecombineerd worden met je huidige interieur
  • Gemakkelijk af te lezen: De cijfers op de Tado temperatuur sensor zijn verlicht. Dit zorgt ervoor dat je de informatie gemakkelijk kunt aflezen, ook bij gebrek aan licht
  • Variabele plekken: Volgens Tado zelf, kan de temperatuur sensor op vrijwel iedere plek geplaatst worden

Waar zijn Tado temperatuur sensoren te koop?

In de eerste plaats, kan men de temperatuur sensor van Tado online bestellen. Dat kan bij Tado zelf. Maar er zijn ook aangesloten partners die de sensor in het assortiment verkopen. Dit is handig, want zo kun je je bestelling thuis laten bezorgen. Je hoeft de deur niet uit. Bovendien krijg je op het internet noodzakelijke informatie voor het gebruik van de sensor.

Wil je je fysiek laten adviseren? Ook dat is mogelijk. Men kan fysieke verkooppunten bezoeken om de Tado temperatuur sensor te bekijken en aan te schaffen. Hier kan men advies krijgen van de verkopers.

Is de montage van een Tado temperatuur sensor ingewikkeld?

De koop van een Tado temperatuur sensor is de eerste stap. Vervolgens is het de bedoeling dat de sensor bevestigd wordt. Volgens Tado zelf, hoeft dit niet lastig te zijn om te bewerkstelligen. In de handleiding staan alle stappen genoteerd.

De sensor hoeft niet per definitie aan de muur bevestigd te worden. Daarbij kan de sensor met de bijhorende app bediend worden. Deze kun je op je smartphone of tablet downloaden.

Samengevat

Een Tado temperatuur sensor kan, dankzij de slimme technologie, de temperatuur toetsen en registeren. De sensor kan men met de bijhorende app besturen en instellen. Dat maakt het gebruik laagdrempelig.

In case you have found a mistake in the text, please send a message to the author by selecting the mistake and pressing Ctrl-Enter.
Comments (0)

    No comments yet

You must be logged in to comment.

Sign In / Sign Up