Amfa 4000 Review: In welke opzichten kan dit apparaten dienst doen?

Heb je veel last van kalk? Je bent niet de enige met dit probleem. Door het gebruik van water ontstaat kalkaanslag, wat je duidelijk kunt zien. Je ziet dit vaak terug in een badkamer, douchecabine en de gootsteen van de keuken. Dit kan voor behoorlijk wat werk zorgen, want je moet toch met verschillende schoonmaakmiddelen aan de slag om de aanslag zo goed mogelijk te verwijderen. Het oog wil immers ook wat.

Ben je daarom op zoek naar een effectieve oplossing voor dit “probleem”? Dan kun je eens kijken naar een waterontharder. Deze kan de hardheid van het water effectief aanpakken. In dit artikel richten we ons op de Amfa 4000 review en bespreken we zoveel mogelijk kenmerken.

De functies van een waterontharder

Kalkaanslag is, zoals eerder gezegd, een veel voorkomend probleem. Vooral in de badkamer en keuken ziet men dit vaak terug. In zo’n geval kan men voor een waterontharder kiezen. Misschien heb je hier nooit eerder van gehoord. Je bent niet de enige met deze vraagtekens.

Om het simpel uit te leggen, maakt een waterontharder het kalkgehalte in het water aanzienlijk minder. Dit wordt hard water genoemd. De waterontharder werkt volgens een natuurkundige wijze, waarbij verschillende stoffen in het water worden verminderd of uitgewisseld.

Plaatsing van waterontharders

Je ziet vast enorm op tegen een grote verbouwing. Je wil liever niet het complete huis overhoop halen voor de plaatsing van een waterontharder. In de praktijk valt dat relatief mee. Veel waterontharders kan men op iedere plek in de woning plaatsen, maar het wordt geadviseerd om deze bij de watermeter te plaatsen. Bijvoorbeeld in de meterkast, waar de hoofdkraan zich bevindt.

Het plaatsen hoeft geen hogere wiskunde te zijn en kun je zelfs, met de juiste gereedschappen en kennis, zelf plaatsen. Maar als je hier nog geen ervaring mee hebt, kan het wel verstandig zijn om dit over te laten aan een professional. 

Wat doet de Amfa 4000 precies?

In deze Amfa 4000 review willen we deze waterontharder uitvoerig met je bespreken. Ook dit is een waterontharder, maar de werking kan net iets anders in elkaar steken. Deze ontharder werkt namelijk magnetisch. Dit betekent dat verschillende magnetische velden ervoor zorgen dat het water minder kalk bevat, waardoor de kans op kalkaanslag afneemt. Dat is wel degelijk een verschil met andere waterontharders.

Wat ook anders is, is de bewezen werking. Over de Amfa 4000 bestaan slechts reviews van gebruikers en geen wetenschappelijke onderzoeken of bewijzen. Zodoende is het ook niet met zekerheid te zeggen of de Amfa 4000 daadwerkelijk werkt en kalkaanslag verminderd in de woning.

Waar is de Amfa 4000 te koop?

Goede vraag. Want als je besluit om de Amfa 4000 aan te sluiten op de waterleidingen, wil je natuurlijk weten waar deze precies te koop is. Goed nieuws, dat kan gewoon online. Dit betekent dat je niet stad en land hoeft af te reizen om de waterontharder in je bezit te krijgen.

Websites als bol.com verkoper de ontharder. Wat ook handig is, is dat hier veel reviews te vinden zijn over de Amfa 4000 van andere gebruikers. Dus mocht je nog twijfels hebben en je wilt meer weten over de ontharder dan alleen de feitelijke informatie, dan kan het zeker leuk zijn om hier eens een kijkje te gaan nemen.

Samengevat

Dankzij een waterontharder kan de kalkaanslag in je woning aanzienlijk verminderd worden. Daarnaast kan het water een wat zachtere smaak krijgen, wat veel mensen als zeer prettig ervaren. De Amfa 4000 is zo’n waterontharder en kan dus dienst doen. Echter werkt de ontharder via een magnetisch veld, waarvan de werking niet bewezen is.

In case you have found a mistake in the text, please send a message to the author by selecting the mistake and pressing Ctrl-Enter.
Overalkraan watergraag 2
OWKG is ontstaan uit een samenwerking van bedrijven die zich verdiept hebben in kraanwater. In 2020 zijn we gaan bloggen over meerdere onderwerpen en gaan we gr...
Comments (0)

    No comments yet

You must be logged in to comment.

Sign In / Sign Up