Wat is curanol en wanneer kan men dit gebruiken?

4 min read
09 February

Heb je vaak last van aambeien? Dit is een klacht waar veel mensen liever niet te koop mee lopen. Dit kan voortkomen uit bijvoorbeeld schaamte. Toch komen aambeien vaker voor dan de meeste denken en ook jij kan hier plotsklaps mee te maken krijgen. In zo’n geval kan curanol een uitkomst bieden.

En je kunt het gewoon bij de plaatselijke drogist kopen, zodat je er niet om hoeft te vragen bij een huisarts. Wil je meer weten over het gebruik van curanol en wanneer je het kunt inzetten? Daarover meer in dit korte artikel.  

Wat is curanol precies?

Curanol komt in de vorm van tabletten of zalf en het supplement kan een positieve invloed hebben op je aderen en bloedvaten. Het gaat dan vooral om de aderen rondom de anus. Curanol kan ervoor zorgen dat de druk wat afneemt, waardoor ook de aambeien kleiner of voorkomen worden.

Aambeien lijken onschuldig, maar op den duur kan het voor verschillende klachten zorgen. Bijvoorbeeld voor jeuk, een branderig gevoel en zelfs pijn. Doordat curanol vitamine C en collageen bevat, worden je aderen en bloedvaten van binnenuit ondersteunt. 

In welke vormen kun je curanol gebruiken?

Omdat curanol van binnenuit werkt, komt het supplement in de meeste gevallen in de vorm van pillen of capsules. Je kunt de potjes of doosjes vinden in de plaatselijke drogisterij, wat voor veel mensen de drempel voor gebruik kan verlagen. Maar curanol is ook te vinden als zalf, wat je direct op de huid kunt aanbrengen. Daarmee kan de zalf voor verlichting en verzachting zorgen, wat een opluchting kan zijn.  

Wat zijn de voordelen van curanol?

In theorie kan het gebruik van curanol een aantal pluspunten hebben. Wil je weten welke dit zijn? Dit zijn een aantal voorbeelden:

  • Veilig: Het supplement is veilig te gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Aambeien zouden immers een zwangerschapsklacht kunnen zijn, doordat er meer druk op de bloedvaten komt te staan.
  • Geen verwijzing of recept: In principe hoef je geen recept te hebben voor het gebruik van curanol, gezien het ook bij drogisterijen te koop is. Misschien vind je het hierdoor makkelijker om het te kopen.
  • Zalf en pillen: Vind je het lastig om supplementen te gebruiken? Dan kun je voor zalf kiezen, zodat je de pillen kunt overslaan.

Hoe vaak mag je curanol gebruiken?

Het innameadvies van curanol tabletten kun je altijd in de bijsluiter vinden. Vaak gaat het om een inname van 1 tot 2 maal per dag. Curanol zalf mag je wat vaker aanbrengen, ongeveer 2 tot 3 keer per dag. Hier kun je altijd advies over vragen, mocht je twijfels of vragen hebben over het gebruik.

Wat te doen als je aambeien hebt?

Curanol is een veelgebruikt middel als je last hebt of denkt te hebben van aambeien. Maar er zijn meer dingen die je kunt doen. Bijvoorbeeld:

  • Probeer gedurende de dag voldoende te blijven drinken. Vocht zorgt er namelijk voor dat de ontlasting minder hard en wat soepeler wordt. Dit maakt de stoelgang al wat makkelijker en minder pijnlijk.
  • Zorg ervoor dat er niet al te veel druk komt te staan op de anus. Dus heb je bijvoorbeeld een zittende baan? Ga dan wat vaker staan of maak een wandeling, zodat je dit verminderd.
  • Dankzij curanol en voldoende te drinken, is de kans groot dat de aambeien en de bijhorende klachten afnemen. Merk je na een aantal weken nog geen verschil? Dan is het verstandig om je huisarts te contacten.

Samengevat

Curanol kan een helpend supplement zijn als je last hebt van aambeien en de bijhorende klachten daarvan. Ook tijdens de zwangerschap of als je borstvoeding geeft. Je kunt de zalf en pillen bij de drogist kopen.

In case you have found a mistake in the text, please send a message to the author by selecting the mistake and pressing Ctrl-Enter.
Stoeh 0
Joined: 7 months ago
Comments (0)

    No comments yet

You must be logged in to comment.

Sign In / Sign Up