Vitali Kurhan

Vitali Kurhan
6 min read
12 November 2022

Hoe een Xeon-processor op AliExpress kiezen?

Krachtige computers zijn essentieel voor veel gebruikers, maar het kiezen van de juiste CPU kan een uitdaging zijn. Intel en AMD strijden al jaren over welk bedrijf de beste CPU's kan produceren. Intel heeft de meeste ervaring met het maken van CPU's, maar AMD maakt een inhaalslag vanwege de recente focus op krachtige computers. De komst van de vierde generatie van de Intel Core i-serie heeft een grote verschuiving in de computerindustrie veroorzaakt, dus het is belangrijk om te weten welke CPU je moet kopen. Dit geldt met name omdat meer computerfabrikanten ondersteuning voor AMD-processors aan hun machines toevoegen. De vierde generatie Xeon-processors is een van de krachtigste processors en wordt nu in veel high-end computers gebruikt. Het kiezen van de juiste CPU kan moeilijk zijn, maar als u enkele factoren kent waarmee u rekening moet houden, kunnen gebruikers een weloverwogen beslissing nemen.

De eerste factor om naar te kijken bij het kiezen van een Xeon CPU zijn specificaties, inclusief aantal cores en kloksnelheid. Er zijn verschillende factoren die de prestaties beïnvloeden, waaronder het aantal cores, de cachegrootte en de architectuur. Elk van deze beïnvloedt de prestaties op verschillende manieren, dus gebruikers moeten alle factoren in overweging nemen bij het kiezen van een processor. Een CPU met acht kernen zal bijvoorbeeld veel sneller zijn dan een CPU met vier kernen, maar niet alle toepassingen ondersteunen acht gelijktijdige threads. Ongeacht of een applicatie meerdere threads ondersteunt, een hoog aantal cores zal de prestaties verbeteren. Een hoog aantal cores is echter geen garantie voor topprestaties; andere factoren zijn ook van invloed op de prestaties.

Een ander ding om te overwegen is de compatibiliteit van het besturingssysteem. Als de gebruiker een bepaald besturingssysteem nodig heeft, zoals Windows 7 of 8, moet hij een processor kiezen die dat besturingssysteem ondersteunt. Dit is niet altijd nodig; sommige processors zijn compatibel met meerdere besturingssystemen. Als de gebruiker echter een besturingssysteem moet gebruiken dat niet compatibel is met zijn processor, moet hij mogelijk een andere processor zoeken om aan zijn behoeften te voldoen. Evenzo ondersteunen sommige processors alleen specifieke versies van Windows; daarom moeten gebruikers ervoor zorgen dat hun gekozen processor hun besturingssysteem en versie van Windows ondersteunt voordat ze het kopen.

Andere factoren zijn onder meer kosten, betrouwbaarheid en reputatie, en mogelijke toepassingen voor de gekozen CPU. Sommige CPU's zijn bijvoorbeeld ontworpen voor krachtige multi-threaded-toepassingen, terwijl andere zijn ontworpen voor single-threaded-toepassingen met een laag stroomverbruik. Als u deze informatie kent, kunnen gebruikers de juiste processor voor hun behoeften kiezen. Aan de ene kant kunnen hoge prijzen potentiële kopers afschrikken; CPU's van topkwaliteit zijn echter betrouwbaar en gaan langer mee dan CPU's van lagere kwaliteit. Naast betrouwbaarheid en levensduur is reputatie erg belangrijk bij het kiezen van een CPU. Veel bedrijven maken aanpasbare modellen waarmee gebruikers functies kunnen selecteren zoals overklokmogelijkheden en koeloplossingen van merken zoals Noctua of Phanteks. Deze aanpasbare modellen bieden klanten meer opties als het gaat om het bouwen van hun systemen, terwijl ze ook gemoedsrust krijgen, omdat ze weten dat ze bij een gerenommeerd bedrijf kopen.

Aan de andere kant is een groot nadeel van het kiezen van een Xeon-CPU dat het voor sommige gebruikers te duur kan zijn. Sommige gebruikers kunnen zich geen krachtige CPU veroorloven of hebben al te veel componenten in hun computersysteem als ze zelf een nieuwe computer bouwen. Daarnaast hebben sommige gebruikers misschien niet zulke hoge prestatieniveaus nodig bij het bouwen van hun computersysteem en kunnen ze geld besparen door in plaats daarvan een goedkopere CPU te kopen. Daarnaast betekent het krijgen van onderdelen van AliExpress dat er kleine vertragingen in de verzendtijden kunnen zijn als gevolg van inklaringsprocedures aan beide kanten. Deze vertragingen kunnen in de loop van de tijd tot hogere kosten leiden als klanten eerder dan verwacht vervangende onderdelen nodig hebben omdat ze vroeg kapot gingen omdat ze in de eerste plaats niet goed waren gemaakt.

Een ander nadeel is dat het kiezen van een high-end processor kan vereisen dat de gebruiker Windows 10 of Linux gebruikt in plaats van Windows 7 of 8. Hoewel er veel vooruitgang is geboekt met Windows 10 sinds de lancering in 2015, zijn er nog steeds veel beperkingen in vergelijking met Windows 7 of 8 voor de behoeften of vereisten van sommige gebruikers. Veel Windows-apps werken bijvoorbeeld niet goed onder Linux; dit omvat programma's zoals fotobewerkingssoftware of streaming-sites zoals Netflix of Hulu +. Dit betekent dat sommige systemen alleen met bepaalde besturingssystemen werken en tot hogere kosten kunnen leiden als de gebruiker de flexibiliteit wil om tussen besturingssystemen te schakelen in plaats van gebonden te zijn aan één specifiek type besturingssysteem met beperkte compatibiliteit met programma's die niet goed werken onder Linux of MacOS X-systemen.

Het kan moeilijk zijn om compatibele hardware met bepaalde CPU's te vinden, waardoor compatibiliteitsproblemen ontstaan. Soms hebben gebruikers extra hardwarecomponenten nodig, zoals RAM of een externe grafische kaart als het moederbord niet genoeg USB-poorten heeft voor externe verbindingen. Het kan ook moeilijk zijn voor gebruikers die geen gedetailleerde kennis hebben van hardwarecomponenten; daarom kan het vinden van compatibele hardware ook een tijdrovend proces zijn.

Ondanks mogelijke nadelen kan het kiezen van krachtige CPU's zoals Xeon-processors de algehele computerprestaties verbeteren. Gebruikers moeten bij het kiezen van hun processor zorgvuldig rekening houden met factoren die van invloed zijn op de prestaties voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

https://www.pricearchive.org/search/aliexpress.com/8-core-xeon/1

 

In case you have found a mistake in the text, please send a message to the author by selecting the mistake and pressing Ctrl-Enter.
Comments (0)

    No comments yet

You must be logged in to comment.

Sign In / Sign Up