Произходът на думата лале

1 min read

Тяхната история ги е довела от Централна Азия до Османската империя и след това до đặc điểm và ý nghĩa theo màu sắc Западна Европа, превръщайки се в символ и на трите по пътя. Това беше период на голямо богатство за холандската република, период, продължил около сто години. Градовете, които бяха членове на източноиндийската компания (voc), бяха сред най-богатите в страната.

В началото на 17 век художници от ниските страни (Холандия, Белгия и Люксембург) са сред първите, които създават картини, които изобразяват изключително цветя. Тези разкошни изображения осигуряват визуален запис на най-желаните лалета от периода. Няма точен запис кога първото лале е напуснало Азия, но недостигът и красотата на това цвете доведоха до огромно желание за лалета в Европа през 17 век, особено във Франция и най-известната в Холандия. Ботаниците започнаха да хибридизират цветето и скоро намериха начини да направят още по-декоративни и изкусителни екземпляри. Хибридите и мутациите на цветето се разглеждат като рядкост и знак за висок статус (вижте пълния ни списък от 15 различни дивизии на лалета).

In case you have found a mistake in the text, please send a message to the author by selecting the mistake and pressing Ctrl-Enter.
kobar95025 0
Joined: 3 months ago
Comments (0)

    No comments yet

You must be logged in to comment.

Sign In / Sign Up